Peter (toetsen)

Mijn muzikale loopbaan begon ongeveer op 10-jarige leeftijd met het volgen van pianoles. Het repertoire was geheel klassiek. Op de middelbare school heb ik in een bandje en in een cabaretgroep gespeeld, maar dan op de drums. De piano kwam weer in beeld gedurende mijn studie, maar puur voor mezelf om beter te leren spelen. Het repertoire was nog steeds klassiek.

In 1991 trad ik toe tot een cabaretgroepje waarin ook de gebroeders Wim en Jaap van der Heijden zaten. Daar ondersteunde ik de liedjes met pianobegeleiding, naast de gitaarbegeleiding van Wim en soms de drums van Jaap. Het repertoire breidde uit naar meer hedendaagse muziek door liedjes op bestaande populaire melodie├źn. Rond 2002/2003 zijn we tot onze spijt met deze cabaretgroep gestopt, omdat het toch lastig te combineren was met de inmiddels bij verschillenden leden van de groep geboren kinderen en drukke werkzaamheden van eenieder.

Daarna is het op het muzikale front weer een tijd rustig geweest en kwam er van spelen ook niet altijd even veel, tot eind 2009. Toen vroeg Jaap mij of ik er voor voelde bij Rataplan te komen spelen omdat ze daar een toetsenist misten. Omdat ik het spelen wel miste en het wel een uitdaging vond om weer in een band te spelen ben ik gaan kijken en dat beviel goed. Zodoende maak ik nu alweer met veel plezier ruim dertien jaar deel uit van Rataplan. We spelen een breed repertoire en doen dat op onze geheel eigen wijze en als het niet goed is dan is het soms in ieder geval hard. Dat Rataplan alweer 30 jaar bestaat zegt genoeg over het plezier dat we hebben in het maken van muziek en ik hoop dit nog vele jaren voort te zetten.