Peter (gitaar, zang)

Toen in 1991 het verzoek kwam naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van volleybalvereniging TOVO ’67 een gelegenheidsbandje op te richten, kon ik niet vermoeden dat ik 30 jaar later nog steeds in een band zou spelen. Toen werd “Dooie Vingers” opgericht (we oefenden indertijd op een hele koude zolder van een basisschool…..) met o.a. drummer Jaap, met wie ik bij Tovo in een team volleybalde. Ik speelde een beetje gitaar (toen nog een geleende ook!). Nu spelen we als Rataplan samen met Nout, een volleybalmaatje van jaren geleden, dezelfde Jaap achter de drums, Marjolein die de leadzang voor haar rekening neemt, Peter (what’s in a name) op de toetsen. In al die jaren hebben we veel leuke optredens gehad. Sinds 2022 hebben we weer een saxofoon speler in onze band: Emiel!

Mijn favoriete liedjes zijn:
Does your mother know, You oughta know en natuurlijk Bitch

Er zijn inmiddels meerdere gitaren in huis en steeds meer toebehoren: versterkers, geluidenplankjes e.d. Gitaarspelen werd een echte hobby: er gaat bijna geen dag voorbij of ik pak het ding dat naast de bank in de woonkamer staat. Bij veel muziek denk ik: “Dat is een leuk nummer voor Rataplan” (we blijven tenslotte een coverbandje!) Soms wordt het wat en soms blijkt het te hoog gegrepen. Het is bijna altijd lol: nieuwe nummers oefenen en dan is er weer eens een optreden (daar doe je het tenslotte voor…). We hebben nog nooit een nummer op dezelfde manier gespeeld: de ene keer klopte er een couplet niet helemaal, de andere keer was er een extra stukje refrein enz, enz – alleen het begin en eind klopte meestal als een bus! En soms had Jaap weer eens zijn uitspraak: ” Het hoeft niet zuiver te zijn, als het maar hard is…..”

Muziek maken is voor mij naast sporten (o.a. volleybal) een heerlijke uitlaatklep en een sociaal gebeuren. Werkzaam in het onderwijs – ik ben gymleraar op een VMBO en houdt me ook bezig met het geven van sociale vaardigheidstraining en het coördineren van de Maatschappelijke Stage – is zo’n uitlaatklep erg belangrijk.