Rataplan bestaat uit: Marjolein, Peter, Nout, Jelle, Peter en Jaap.

Rataplan is in 1992 begonnen met muziek maken. We speelden op het 25-jarig lustrumfeest van volleybalclub sv Tovo '67. Enkele volleyballers met een muzikale achtergrond vormde toen het gelegenheidsbandje 'Dooie vingers'. Die naam bedachten we omdat het in de oefenruimte destijds zo koud was, dat de gitaristen er 'dooie vingers' van kregen. Peter van 't Hof en Jaap besloten door te gaan met covers spelen en verzamelden na dat lustrumfeest nieuwe bandleden om ons heen. Anja op de toetsen, de saxofoon en de harmonica, broer Wim voor de leadgitaar en de zang en Han voor de techniek en de bas.

De jaren verstreken en de bezetting van de band veranderde ook. Anja kreeg het erg druk met haar eigen bedrijf en haar saxofoon orkest 'Tutti Saxi'. Dus stopte ze met Rataplan. Gelukkig voor ons speelde ze toch nog vaak mee op feesten. Na haar hadden we verschillende mannen op de toetsen. De stadionspeaker van FC Utrecht, Freddie en Peter 'Peer' ex-collega van Marjolein. Nu speelt Peter Linssen sinds 2009 met ons mee. Hij was al de vaste toetsenman van de amateur cabaretgroep 'rake klappen' waarmee ik in 15 jaar 9 avondvullende programma's brachten. Vol met sketches en liedjes die werden begeleid door Wim op gitaar en Peter op de toetsen. Broer Wim stopte ook met Rataplan, zij het met pijn in zijn hart. Hij woont in Maastricht en speelt ook in 'midlife crises'. Een vriendenband die dichter bij Maastricht oefent.

Voor het Tovo space feest vroeg ik Gerdien van tovo mee te zingen. Dat ging zo fantastisch dat we haar bij Rataplan vroegen. Dat was een prachtige nieuwe impuls: een zangeres. Met frisse inbreng van moderne liedjes en een dijk van een stem. Tijdens haar jaar stage in Italiƫ vielen Marjolein en Marianne, ook van Tovo, voor haar in met ons optreden op het Tovo jubileum. Na Italiƫ kwam Gerdien terug, maar zij was op andere vlakken ook te druk met muziek, werk en volleybal. Ik vroeg Marjolein om onze leadzangeres te worden. Dat wilde ze maar al te graag. Zo zuiver heeft Rataplan lang niet geklonken...

De broer van Marjolein, Kim, speelde op de trompet en saxofoon met ons mee. Wat een prachtige toevoeging was dat: koperwerk bij het repertoire van Rataplan. Toen Kim naar Zeeland ging werd het hem te dol en stopte met Rataplan. Maar we wisten zeker: een saxofoon moeten we erbij hebben. Voor Kim kwamen Bastiaan en Jelle. Rataplan gaf een eigen feest omdat we inmiddels 20 jaar bestonden. In de Starsoundstudio speelden Bastiaan en Jelle samen mee. Ook veel 'oud' Rataplanners deden weer mee. Na dit fantastische optreden ging Bastiaan een paar jaar voor zijn werk naar Zuid Amerika. Dus nu doet neef Jelle alle sax solo's helemaal alleen! In die twintig jaar is de bezetting dus aardig veranderd maar het entousiasme is alleen maar groter geworden!